Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Pészah ünnepére gyűltek össze a székesfehérvári zsidók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 30.

Az Egyiptomból való kivonulásra emlékeztek a székesfehérvári zsidók, amikor Pészah ünnepére gyűltek össze imaházukba. Az ókori Izraelben a Szentély fennállásáig (azaz időszámításunk szerint 70-ig) zarándoklatot tartottak ezidőtájt, melynek során az emberek Jeruzsálembe vonultak ünnepelni. Az Ószövetségben azt olvashatjuk, hogy az egyiptomi kivonulás éjszaka történt, ezért az ünnep előestéjén a zsidók széderestet ülnek.

Tovább...
 
Biblikus Konferencia a Székesfehérvári Egyházmegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 30.

ImageA Biblia Évéhez kapcsolódóan „Boldog, aki olvassa” címmel biblikus konferenciát szervezett a Székesfehérvári Egyházmegye. A Szent István Művelődési Házban tartott rendezvényre közel 500 vendég érkezett hazánk számos pontjáról. A nagy érdeklődés oka az volt, hogy a program során elismert hittudósok, vallástörténészek, és egyházi személyiségek előadásai hangoztak el a Biblia kapcsán. Az ökumenikus eseményre meghívást kapott többek között Dr. Varga Lajos és Dr. Székely János püspök, valamint Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi is.

Tovább...
 
Emlékmise Prohászka Ottokár halálának évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 27.

ImageProhászka Ottokár halálának évfordulóján emlékmisét tartott Barlay Ö. Szabolcs a Prohászka templomban. Magyarország egyik legnépszerűbb Prohászka-kutatója a misén közel egy órán át beszélt Székesfehérvár legendás püspökéről, akit példaképének tart. Előadása során nemcsak Prohászka életszentségét méltatta, hanem olyan megdöbbentő információkat is a hívek elé tárt, amelyek csak nemrég jutottak tudomására a püspök halálával kapcsolatban.

Tovább...
 
Portré: Gállné Medveczky Borbála Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 26.

ImageA lelkész szó kapcsán legtöbbször egy férfira gondolunk, aki – mint a teremtés koronája – hirdeti az igét gyülekezetének. Istennek azonban női szolgálói is vannak a prédikáció területén. Közéjük tartozik Gállné Medveczky Borbála, az Iszkaszentgyörgyi Református Gyülekezet lelkipásztora, aki vendégül látott parókiáján. A reggeli istentisztelet után arról faggattam, hogy miért választotta ezt a szolgálatot hivatásául?

Tovább...
 
Előadás a Wycliffe munkájáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 26.

Különleges vendég érkezett nemrég a Székesfehérvári Református Egyházközség Széchenyi úti imaházába. A vasárnap délelőtti istentisztelet után a Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének magyarországi munkatársa, Sümegi Nóra tartott előadást a bibliafordítói munkáról, s bemutatta az általa képviselt szervezetet.

Tovább...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 Következő > Utolsó >>

Eredmények 804 - 808 / 808